LifeCompany header

NEI coaching

Neuro Emotionele Integratie: ‘Zelfinzicht via de emotie.

De kracht van NEI is dat er via het lichaam contact gemaakt wordt op een meer onbewust niveau. Door gebruik te maken van bio feedback komen vergeten gebeurtenissen met hun emoties weer in ons bewustzijn. Zo verkrijgen we zelf inzicht en begrijpen we hoe klachten zijn ontstaan en welke impact ze hebben gehad op ons gedrag. Door dit inzicht kunnen we onverwerkte emoties of lichamelijke blokkades loslaten.

NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie. Het betekent dat het denken, het begrijpen (neuro) en het voelen (emotie) in evenwicht komen. Het is een combinatie van toegepaste psychologie (waaronder NLP), acupunctuur en kinesiologie.

Klachten (geestelijk en lichamelijk) ontstaan door onverwerkte emoties die we hebben opgeslagen in ons onderbewuste en in ons celgeheugen. Ons gedrag wordt door ons onderbewuste bepaald en daardoor begrijpen we vaak niet hoe het komt dat we moe, gespannen, boos of angstig reageren. Onverwerkte emoties kunnen op den duur zelfs blokkades veroorzaken en leiden tot lichamelijke klachten of ziekte.

De kracht van NEI is dat vaak al na één consult duidelijk wordt welke emoties of patronen de oorzaak van de klachten zijn. Door dat inzicht komt er energie vrij om te breken met oude patronen en een nieuwe start te maken. Vaak zijn de resultaten meteen merkbaar, het kan echter ook enkele weken duren voordat veranderingen op gang komen.

NEI is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen NEI is te combineren met behandelingen van reguliere artsen en hulpverleners.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij AVN, het opleidingsinstituut mede opgericht door Roy Martina, arts en grondlegger van de NEI methodiek. Roy geldt als mijn persoonlijke inspirator op het gebied van vitaliteit.