LifeCompany header

Flow in je werk

Je levert topprestaties, de tijd vliegt, het werk boeit, je voelt je sterk, alert en je hebt het gevoel de situatie volledig meester te zijn. Herkenbaar?

Het omschrijven van dit gevoel is lastig, maar maakt hèt verschil: je weet weer waarom je voor deze baan hebt gekozen. Een gevoelservaring als een vitamine: ik noem het ‘Life sparkling’.Hoe zou je deze ervaring bewust creëren waardoor je met meer gemak en plezier betere prestaties neerzet?

Het gevoel van flow ontstaat als je:
  1. Een duidelijk doel hebt
  2. Een heldere persoonlijke visie hebt
  3. Je onmiddellijk weet of je vooruitgang boekt
  4. Je vaardigheden volledig benut
  5. Je uitgedaagd voelt
  6. Geconcentreerd bezig bent
  7. Controle hebt over de situatie
Het loont de moeite om ervoor te zorgen dat je werkleven aan elementen van Flow voldoet. Veel mensen zijn op zoek naar uitdagend werk. Maar let op: werk is alleen een uitdaging als je de juiste vaardigheden bezit om die uitdaging aan te gaan. Klopt de uitdaging niet met je vaardigheden, dan leidt dat tot allerlei, vaak onplezierige gevoelens.

Doelgroep

Dit traject is bestemd voor iedereen die met meer plezier wil werken en daarbij hogere prestaties wil behalen. Zowel voor rationeel denkende mens die meer op hun intuïtie wil leren vertrouwen,als voor de gevoelsmens die ook de ratio een rol wil laten spelen.

Programma en werkwijze

Als start vindt een analyse plaats waaruit talenten, motivatie en behoeften duidelijk worden als uitgangspunt van dit traject. Individuele behoeften sluiten aan bij het praktijkgehalte middels zelf ingebrachte cases.