LifeCompany header

Mindfulness, een mentale opfrisser!

Met meer zelfbegrip haal je het beste uit jezelf

Je bent betrokken en serieus met je werk bezig. Je zet je voor de volle honderd procent in. Rennend van en naar werkafspraken als boodschappenlijsten. Herken je dat dan het gevoel van genieten van het moment vervaagt? En wanneer je de deur van je kantoor achter je sluit, lijkt het werk in je hoofd gewoon door te gaan.

Mindfulness biedt de mogelijkheid voor iedereen die beter wil omgaan met de onvermijdelijke stress van je privé en werkleven. In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen, leer je met milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. Mindfulness geeft de vrijheid om te gaan met de onrust, zonder jezelf erin te verliezen. Over de gehele wereld wordt veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar de kracht van Mindfulness, waaronder ook door de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De belangrijkste resultaten

Met Mindfulness train je de 'mind', waardoor je je leven naar een bewuster en hoger plan brengt. Door het ontwikkelen van oplettendheid en aandacht worden we ons juist meer bewust van alles wat er in ons omgaat en wat we beleven. We lopen niet meer weg voor onze gevoelens, angsten, frustraties en onzekerheden, maar leren ze juist te ervaren en te accepteren.
Het kunnen loslaten van voorkeuren, oordelen of herinneringen zorgt er voor je minder de kans krijgt om je innerlijke overstuur te maken. Je zoekt in feite naar de oorzaak-gevolg relatie van problemen en situaties om er van te leren en zonder de schuldige te veroordelen.

Programma en werkwijze

Life Company biedt een programma aan, individueel of aan een groep tot maximaal vijf personen. Het programma bestaat uit bijeenkomsten van ongeveer een uur. Deelnemen vraagt om commitment om dagelijks een half uur te oefenen. Beschouw het als experiment met jezelf. Schort in deze periode je oordeel nog even op. Ga na afloop na wat je geleerd hebt en kies dan zelf hoe je ermee verder wilt gaan.